Chuťovky na párty

Chuťovky na párty

Chystáte na víkend párty, ale nevíte si rady s pohoštěním? Právě pro vás jsme připravili malý výčet nápadů na jednoduché chuťovky, které uspokojí i náročného hosta.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Chystáte na víkend párty, ale nevíte si rady s pohoštěním? Právě pro vás jsme připravili malý výčet nápadů na jednoduché chuťovky, které uspokojí i náročného hosta.

Stylové pití

Nápoje jsou základem každé oslavy. Ovšem zdaleka nestačí jen koupit pivo a víno, ale je třeba myslet i na nealko. Pet lahev minerálky sice dostatečně poslouží svému účelu, ale představte si, jak bude na slavnostní tabuli vypadat. Dnes zúročíte své snažení v období sklizně a můžete připravit výborné drinky z domácích sirupů. Oblíbený bezový, rakytníkový plný vitamínů, neobvyklý rebarborový pro gurmány nebo dokonce fialkový levandulový sirup skvěle poslouží jako základ pro domácí limonády. Do skleněného džbánku připravte led, nalijte sirup dle chuti, přidejte kousky ovoce, které doma najdete (třeba na plátky nakrájené jablíčko, pomeranč nebo i kuličky rakytníku) a nezapomeňte přidat větvičky či lístky čerstvých bylinek. Zejména máta poslouží dokonale. Po takovém pití se jen zapráší a na stole bude vypadat dokonale.

blog

Nepostradatelné chlebíčky

Jednohubky a kanapky jsou nepostradatelnou součástí oslavy. Záleží už jen na chuti, jestli si je připravíte s tradičním vlašákem, podzimní dýňovou pomazánkou, exotickou pomazánkou z pečeného lilku (baba ganoush) a nebo luxusní pomazánkou z černého kořene a uzeného lososa. Aby si každý přišel na své, doporučujeme udělat alespoň 2-3 varianty, servírovat v mističkách, nakrájet pečivo a nechat na hostech, ať se sami obslouží. Vy si ušetříte čas a hosté si naberou jen to, co jim chutná nejvíce. A máme pro vás i malý tip. Pokud se vám pomazánky nechce doma připravovat, všechny nyní můžete koupit už hotové v prodejnách Lidlu – přesně podle receptů Romana Pauluse z Kulinářské akademie Lidlu.

blog

Univerzální listové těsto

Velmi oblíbené jsou i chuťovky z listového těsta. Koupíte ho už hotové, snadno se s ním pracuje a za pár korun můžete vykouzlit skutečné delikatesy. Takové slané tyčinky se sýrem cheddar nesmí chybět na žádné párty a zvládnou je připravit i děti. Stejně tak dokážou připravit i vybraně vypadající koláčky s hruškami a gorgonzolou. A pokud byste raději nabídli hostům něco sladkého na zub, zkuste rychlý ananasový dezert z pěti ingrediencí nebo roztomile vypadající růžičky z listového těsta.

blog

 

Koláče jako malé jednohubky

Skvělý nápad je i udělat oblíbený koláč a nakrájet jej na malé kousky jako jednohubky pro účastníky. Skvěle poslouží například banánový koláč s vůní pomeranče nebo velmi oblíbený kynutý koláč se švestkami.

blog

Dezerty do skleničky

Pokud máte doma dostatek malých skleniček nebo skleněných mystiček, jako hostitel zazáříte s oblíbenými dezerty do skleničky. Ve vysoké sklenici bude suprově vypadat nepečený smetanový dezert a ve skleničce na víno zase jogurtový pohár. A pokud doma máte i skleničky na martini, určitě musíte vyzkoušet vynikající dezert à la špička, který potěší všechny milovníky tohoto oblíbeného zákusku.

blog

Ať už se rozhodněte po jakékoli dobroty, přejeme vám příjemnou zábavu a spokojené hosty. Dobrou chuť.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU