Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Listové těsto rozvineme na pomoučněnou pracovní plochu a sundáme pečicí papír, kterým vyložíme plech na pečení. Doprostřed plechu položíme pečicí formu. Listové těsto podélně rozřízneme pomocí rádýlka na 6 stejných pásů. (Z dvou plátů těsta vznikne 12 pásů.)
Omytá jablka rozřízneme na poloviny, vykrojíme jádřince a nakrájíme pomocí škrabky na tenké měsíčky. Nakrájená jablka pokládáme vždy podél jednoho okraje každého pásu těsta tak, aby kousek jablka se slupkou vyčníval nad okraj těsta. Pásy těsta s jablky opatrně srolujeme. Spodní část těsta prsty přitlačíme a vytvoříme tak růžičky, které natěsno vložíme do pečicí formy, aby se při pečení nerozbalily.
V rendlíku rozpustíme máslo, do kterého přidáme skořici a moučkový cukr. Důkladně rozmícháme a přilijeme Tuzemák. Připravenou směsí polijeme růžičky v pečicí formě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C pouze při spodním ohřevu asi 30 minut. Celou formu přikryjeme alobalem a dopékáme při 150 °C dalších 30 minut.
Růžičky servírujeme posypané prosátým moučkovým cukrem.