Ačkoli jsou Velikonoce oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, jsou zároveň ozvěnou pohanských svátků a oslav příchodu jara. Název vychází ze spojení…
Den svatého Patrika si už dávno nepřipomínají jen v Irsku. Bujaré oslavy propukají také v dalších zemích, kde se na počest irského patrona zazelenají…
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Tzaziki, řecky τζατζίκι, je salát z jogurtu, okurky a dalších surovin typický právě pro Řecko. Také se vám vždycky, když si tzaziki připravíte,…
V létě si do sytosti užíváme různých druhů ovoce a zeleniny. V zimních měsících jsou však už veškeré zásoby tuzemského ovoce tatam, a proto častěji…
Milujete sladkosti? Tento týden Vám nabízíme recepty na chutné banánové dezerty.
Už žádné zbytky.
Listová zelenina je ideální letní surovinou. Vrcholí její sezóna, takže je šťavnatá, voňavá a plná chuti. Pojďme si ji proto blíže představit.
Čas sklizně hrušek a jablek je tu! Poradíme vám, jak nejlépe uschovat pár kousků z nákupu nebo rovnou celou úrodu.
Dobře připravené trhané maso je jednoduché, ale chce jen svůj čas. Naložené a pomalu doměkka pečené maso tak, že se dá lehce vidličkou či rukou po…
Pamatujete si na babiččinu kulatou pánev s oky? Možná se vám vybaví i vůně skořice, jemně smaženého těsta a pusa modrá od borůvek. A dost…
.
Čočkovou polévku určitě dobře znáte – zejména pak tu klasickou českou ze zelené čočky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na odvážnou…
Vzpomenete si ještě na rizoto ze školní jídelny? Připravte si ho tentokrát sami doma a hlavně ze samých kvalitních surovin. Šéfkuchař Roman Paulus si…
Losos se dá připravit na řadu výborných způsobů, na kterých si často dobře pochutnají i ti, kteří obvykle rybám příliš neholdují. Jeden z nejsnazších…