Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Nepečený smetanový dezert

Hledáte recept na rychlý dezert pro návštěvu? Nechte se inspirovat Markétou Krajčovičovou na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g zakysané smetany 18% Pilos
  • 300 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 200 g bílé čokolády Fin Carré
  • 680 g višní bez pecek ve sladkém nálevu Harvin
  • holandské kakao na pečení Castello (na ozdobení)
  • třtinový cukr (na obalení)
  • strouhaný kokos Belbake (na obalení)
  • cukrářský sáček
  • úzké vyšší skleničky (obsah 250 ml)

POSTUP

Bílý krém

Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu. Do misky dáme 400 ml zakysané smetany a smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou.

Tmavý krém

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření. Do misky dáme 400 ml zakysané smetany a smícháme s rozpuštěnou čokoládou na vaření.

Smetanový dezert

Do skleniček dáme pomocí sáčku nejprve tmavou vrstvu krému, poté lžíci scezených višní bez pecek a zakryjeme opět tmavou vrstvou krému. Poté navrstvíme bílý i tmavý krém dle vlastní fantazie. Ozdoby navrch vytvoříme litím rozpuštěné čokolády.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.