Markéta Krajčovičová
Doba přípravy30 min.

Rychlý ananasový dezert

Potřebujete rychle připravit dezert? Navštivte Kuchyni Lidlu a upečte rychlý ananasový dezert.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 2 balení listového těsta Belbake
  • 1 vejce "M" (na potření)

Krém

  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • moučkový cukr Castello
  • 1 vanilinový cukr Castello
  • 1 ananas
  • kuchyňský robot
  • cukrářský sáček
  • rádýlko
  • sítko

POSTUP

Listové těsto

Jeden plát listového těsta (rozložený na pečicím papíře) po celém povrchu potřeme vodou. Na něj rozprostřeme druhý plát listového těsta, odstraníme pečicí papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Takto připravené těsto rozkrojíme rádýlkem na 6 čtverců, které od sebe mírně oddělíme, aby se při pečení neslepily. Přendáme i s pečicím papírem na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10-15 minut.

Krém

Vychlazenou smetanu, 3 lžičky moučkového cukru a vanilinový cukr v robotu vyšleháme dotuha.

Ananasový dezert

Vychladlé upečené čtverce podélně rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem na pečivo). Pomocí cukrářského sáčku naplníme krémem spodní část čtverců. Do středu dáme na kostičky nakrájený ananas a přiklopíme horní částí.

Servírování

Podáváme posypané prosátým moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU