Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Bezový sirup

Černý bez je sezónní surovina, a proto je potřeba využít ji naplno. Má specifickou chuť, která se nedá s ničím srovnat. V letních teplých dnech se podává v podobě limonády, ale můžete si jím osladit ledový čaj nebo ho přidat do dezertu. Černý bez má rovněž pozitivní účinky na naše zdraví – podporuje odolnost organismu a pomáhá při nachlazení. Takových výhod musíte využít, a proto se podívejte na naše video a připravte si bezový sirup s Romanem Paulusem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 25 × květů černého bezu (spíše méně rozkvetlých)
  • 2 × citrony
  • 20 g kyselina citronová
  • 2 l převařené a vychlazené vody
  • 2 kg cukru

POSTUP


Květy vložte do většího hrnce, přidejte kyselinu citronovou, omyté a nakrájené citrony zalijte převařenou a vychlazenou vodou a nechte 24 hodin louhovat.

Poté přeceďte přes plátno nebo sítko (přes sítko se dostanou do sirupu i drobné usazeniny, které nejsou na závadu) a citrony vymačkejte. Přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí. Hotový sirup naplňte do uzavíratelných sklenic a uchovávejte nejlépe v lednici.

Podávejte vychlazené, zředěné perlivou vodou a nezapomeňte na plátek citronu. Bezový sirup lze též využít na přípravu dezertů.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU