Bezový sirup
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Černý bez je sezónní surovina, a proto je potřeba využít ji naplno. V letních teplých dnech se podává jako limonáda, můžete si jím osladit ledový čaj nebo ho přidat do dezertu. Bez má specifickou chuť a také pozitivní účinky na naše zdraví – podporuje odolnost organismu a pomáhá při nachlazení. Takových výhod musíte využít, a proto se podívejte na video s Romanem Paulusem.

Tagy

Nápoje

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 25 × květů černého bezu (spíše méně rozkvetlých)
  • 2 × citrony
  • 20 g kyselina citronová
  • 2 l převařené a vychlazené vody
  • 2 kg cukru krupice Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 455 kJ / 2 013 kcal

Bílkoviny

0,50 g

Tuky

0,10 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

504,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Květy vložíme do většího hrnce, přidáme kyselinu citronovou, omyté a nakrájené citrony, zalijeme převařenou a vychlazenou vodou a necháme 24 hodin louhovat.

02.Poté přecedíme přes plátno nebo sítko (přes sítko se dostanou do sirupu i drobné usazeniny, které nejsou na závadu) a citrony vymačkáme.

03.Přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí. Hotový sirup naplníme do uzavíratelných sklenic a uchováváme nejlépe v lednici.

Dbejte na to, aby sklenice byly dokonale čisté.

04.Podáváme vychlazené, zředěné perlivou vodou a ozdobené plátkem citronu. Bezový sirup lze též využít na přípravu dezertů, např. bezové pěny.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo