Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Černý bez je sezónní surovina, a proto je potřeba využít ji naplno. V letních teplých dnech se podává jako limonáda, můžete si jím osladit ledový čaj nebo ho přidat do dezertu. Bez má specifickou chuť a také pozitivní účinky na naše zdraví – podporuje odolnost organismu a pomáhá při nachlazení. Takových výhod musíte využít, a proto se podívejte na video s Romanem Paulusem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 455 kJ / 2 013 kcal
Bílkoviny
0,50 g
Tuky
0,10 g
Vláknina
1,30 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
504,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Květy vložíme do většího hrnce, přidáme kyselinu citronovou, omyté a nakrájené citrony, zalijeme převařenou a vychlazenou vodou a necháme 24 hodin louhovat.
02.Poté přecedíme přes plátno nebo sítko (přes sítko se dostanou do sirupu i drobné usazeniny, které nejsou na závadu) a citrony vymačkáme.
03.Přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí. Hotový sirup naplníme do uzavíratelných sklenic a uchováváme nejlépe v lednici.
Dbejte na to, aby sklenice byly dokonale čisté.
04.Podáváme vychlazené, zředěné perlivou vodou a ozdobené plátkem citronu. Bezový sirup lze též využít na přípravu dezertů, např. bezové pěny.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT