Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Smažený bezový květ

Černý bez láká svou chutí, ale i léčivými vlastnostmi. Díky tomu se stále častěji stává hlavní surovinou mnoha jarních receptů. Opravdu se vyplatí ho využít v kuchyni, protože dostupnost černého bezu je velice krátká. Pokud jste si už připravili sirup, je nejvyšší čas na staročeský dezert – kosmatici. V Kulinářské akademii Lidlu Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit těstíčko, dozvíte se, že neexistuje jen sladká verze tohoto pokrmu a jaké přílohy se k černému bezu nejlépe hodí. Překvapte všechny touto nevšední surovinou!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažený bezový květ

POSTUP

Dle triku Kulinářské akademie Lidlu zde připravte univerzální těstíčko.

Celé květy namočte v těstíčku a ponořte do rozpáleného oleje. Pinzetou potopte a smažte dozlatova. Usmažené květy vyjměte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Květy můžete podávat na slano i na sladko. Slanou variantu podávejte s dipem z pečených paprik a lístky tymiánu a květy osolte. Sladká varianta chutná skvěle, když ji posypete moučkovým cukrem se skořicí, ozdobíte tvarohem smíchaným s cukrem a dozdobíte mátou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.