Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Univerzální těstíčko

Někteří tvrdí, že všechno, co je obalené a smažené, chutná hned lépe. Nyní se o tom můžete přesvědčit sami. Roman Paulus Vám ukáže, jak připravit univerzální těstíčko na obalování různých surovin. Zeleninu či ryby můžete nakládat, vařit nebo obalovat zasyrova. K podávání stačí pár aromatických omáček a nevšední chuťovka je na světě.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 ml víno, pivo nebo mléko
  • 1 × vejce "M"
  • 1,5 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 3 × lžíce bramborový škrob
  • 3 × lžíce hladká mouka

POSTUP

Hladkou mouku, škrob, kypřicí prášek, vejce a víno, pivo nebo mléko promícháme v misce, abychom získali hladké řidší těstíčko bez hrudek.

Tip: Na těstíčko můžete použít jak bramborový, tak kukuřičný škrob.

Co v těstíčku osmažit?

V univerzílním těstíčku můžeme smažit ryby, zeleninu, ovoce i bylinky. Tvrdší zeleninu je lepší předem krátce oblanšírovat.

Tip: Rybu nebo zeleninu zkuste před obalením marinovat v oblíbené omáčce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.