Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
K tradičním českým Vánocům patří kapr. Vyzkoušejte ho tentokrát v lehké obměně v podobě kapřích hranolek v těstíčku s bílým vínem. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede celým receptem. Zjistíte, jak kapří filety správně naporcovat i namarinovat v česneku a koření. Naučíte se připravovat těstíčko a samozřejmě i klasickou přílohu v podobě bramborového salátu. Na ten má každý svůj vlastní (a možná i tajný) recept, ale pokud chcete, můžete vyzkoušet ten od Romana Pauluse, který nepřidává vajíčko ani šunku a nechává vyniknout chuti zeleniny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 761 kJ / 899 kcal
Bílkoviny
33,60 g
Tuky
64,30 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
42,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kapří maso naporcujeme na hranolky, které ochutíme solí, pepřem, nadrobno nasekaným česnekem a tymiánem, mletou paprikou a necháme asi 1 hodinu marinovat. Z hladké mouky, soli, pepře, škrobu, kypřicího prášku, vína a vejce připravíme řidší těstíčko, konzistencí podobné těstu na palačinky. Víno přiléváme postupně, aby se netvořily hrudky.
Více o těstíčku se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Rybu obalíme v těstíčku, necháme okapat a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme na papírové utěrce okapat přebytečný tuk.
03.Brambory ve slupce a oloupanou zeleninu uvaříme ve vodě nebo v páře, necháme vychladnout a brambory oloupeme. Uvařenou zeleninu protlačíme skrz kolečko – kráječ brambor a vytvořené hranolky smícháme s najemno nakrájenou cibulí a kyselou okurkou, ochutíme solí, pepřem, majonézou, lákem z okurek, hořčicí, cukrem a necháme odležet. Před podáváním (po rozležení) znovu dochutíme podle potřeby.
Pokud lák z okurek není dost kyselý, můžete přidat ocet.
04.Kapří hranolky servírujeme s měsíčkem citronu k bramborovému salátu ozdobenému smaženou listovou petrželí a nakrájenou lahůdkovou cibulkou obvykle ke Štědrovečerní večeři. K večeři připíjíme stejné víno, které jsme použili do těstíčka.
Jak připravit smaženou listovou petržel se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT