Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ze šesti lžic mouky, škrobu, kypřicího prášku, většiny nasekaného tymiánu, vajec a piva připravíme husté těstíčko, které osolíme. Mělo by mít konzistenci palačinkového těsta.
Tip: Jak připravit univerzální těstíčko se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky a vypereme ve studené vodě.
Vložíme do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyndáme a osušíme utěrkou. Předvařené hranolky ponoříme do oleje rozehřátého na 120 °C a smažíme tak dlouho, dokud nebudou měkké. Vyndáme na talíř, olej rozehřejeme na 180 °C a hranolky usmažíme dozlatova. Hotové přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk. Ještě horké osolíme.
Rybu stáhneme z kůže, osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem, případně drceným chilli. Pomoučníme, namočíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji po hranolkách do zlatova.
Žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého šlehání metličkou postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza, do které zamícháme prolisované stroužky česneku.
Tip: Jak připravit základní majonézu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Smaženou rybu s hranolky podáváme ideálně stylově na voskovaném papíře, přidáme i mističku domácí česnekové majonézy a zasypeme smaženými lístky čerstvé listové petržele.