Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 306 kJ / 1 269 kcal
Bílkoviny
39,20 g
Tuky
101,40 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
2,98 g
Sacharidy
50,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ze šesti lžic mouky, škrobu, kypřicího prášku, většiny nasekaného tymiánu, vajec a piva připravíme husté těstíčko, které osolíme. Mělo by mít konzistenci palačinkového těsta.
Jak připravit univerzální těstíčko se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky a vypereme ve studené vodě.
03.Vložíme do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyndáme a osušíme utěrkou. Předvařené hranolky ponoříme do oleje rozehřátého na 120 °C a smažíme tak dlouho, dokud nebudou měkké. Vyndáme na talíř, olej rozehřejeme na 180 °C a hranolky usmažíme dozlatova. Hotové přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk. Ještě horké osolíme.
04.Rybu stáhneme z kůže, osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem, případně drceným chilli. Pomoučníme, namočíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji po hranolkách do zlatova.
05.Žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého šlehání metličkou postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza, do které zamícháme prolisované stroužky česneku.
Jak připravit základní majonézu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Smaženou rybu s hranolky podáváme ideálně stylově na voskovaném papíře, přidáme i mističku domácí česnekové majonézy a zasypeme smaženými lístky čerstvé listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT