Domácí majonéza*
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak už jsme se nejen v naší Kulinářské akademii několikrát přesvědčili, domácí věci jsou úplně nejlepší. Výjimkou není ani majonéza. Příprava není vůbec náročná a hotová majonéza otevírá dveře k mnoha kulinářským experimentům. Majonéza je totiž tzv. základní omáčka, to znamená, že z ní můžete připravit mnoho dalších skvělých omáček, např. tatarskou, koktejlovou nebo remuládu. Jak majonéza, tak všechny další omáčky se hodí do studené kuchyně – na přípravu salátů či kanapek. Pusťte se do přípravy domácí majonézy s Romanem Paulusem a Kulinářskou akademií Lidlu.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × pasterizované žloutky
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 ml slunečnicového oleje

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 007 kJ / 4 302 kcal

Bílkoviny

11,40 g

Tuky

479,10 g

Vláknina

0,10 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

6,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Za stálého šlehání postupně přilévejte olej, až vznikne jemná majonéza.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo