Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Domácí majonéza*

Jak už jsme se nejen v naší Kulinářské akademii několikrát přesvědčili, domácí věci jsou úplně nejlepší. Výjimkou není ani majonéza. Příprava není vůbec náročná a hotová majonéza otevírá dveře k mnoha kulinářským experimentům. Majonéza je totiž tzv. základní omáčka, to znamená, že z ní můžete připravit mnoho dalších skvělých omáček, např. tatarskou, koktejlovou nebo remuládu. Jak majonéza, tak všechny další omáčky se hodí do studené kuchyně – na přípravu salátů či kanapek. Pusťte se do přípravy domácí majonézy s Romanem Paulusem a Kulinářskou akademií Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × pasterizované žloutky
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 ml slunečnicového oleje

POSTUP

Žloutky smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Za stálého šlehání postupně přilévejte olej, až vznikne jemná majonéza.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.