Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Domácí hranolky

Bramborové hranolky jsou velmi oblíbenou přílohou, a to nejen u dětí. Objevují se v různých tvarech a velikostech a podávají se s různými omáčkami nebo dipy. Hranolky si můžete dát na každém rohu, ale žádné nebudou chutnat tak, jako když si je připravíte sami doma. Pokud se budete držet rad Romana Pauluse...
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Na přípravu domácích hranolek potřebujete: moučné brambory, rostlinný olej, mořskou sůl.

Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Vložte do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyjměte a osušte utěrkou. Předvařené hranolky ponořte do oleje rozehřátého na 120 °C a smažte tak dlouho, dokud nebudou měkké. Vyjměte na talíř, olej rozehřejte na 180 °C a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, osolte a podávejte.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU