Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vepřové řízky v těstíčku z uzeného sýra s bramborovou kaší


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Řízky

  • 4 × lžíce polohrubé mouky Castello
  • 100 ml plnotučného čerstvého mléka Pilos
  • 1 × bio vejce „M“
  • 1 × uzený sýr Jadel Bluedino
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 8 × malých vepřových řízků z kýty
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • řepkový olej Vita D'or na smažení

Příloha

  • 700 g vařených brambor
  • 100 ml plnotučného mléka Pilos
  • 50 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × hrst sekané rukoly
  • 4 × rajčata
  • lístky čerstvé bazalky na ozdobu
  • bramborový lis
  • papírové utěrky
  • potravinová fólie
  • palička na maso

POSTUP

Řízky:

Z mouky, mléka, vejce a strouhaného sýra připravíme těstíčko, které opepříme.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, namáčíme v těstíčku a pomalu smažíme v rostlinném oleji z obou stran.

Příloha:

Brambory uvaříme a propasírujeme skrz bramborový lis. V rendlíku si rozehřejeme trochu mléka, přidáme prolisované brambory, osolíme, přilijeme olivový olej a dle požadované hustoty přiléváme mléko. Nakonec zamícháme nahrubo nasekanou rukolu.

Tip: Jak si připravit bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Rajčata rozpůlíme a opečeme v pánvi s olivovým olejem. Opepříme, osolíme a podáváme společně s kaší a řízky. Dozdobíme lístky čerstvé bazalky, pokapeme olivovým olejem a zasypeme trochou čerstvě namletého pepře.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.