Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté plody černého bezu, kyselinu citrónovou a vodu dáme do hrnce, přidáme koření (vanilku, badyán, kardamom a hřebíček) a přivedeme do varu. Vaříme 10–15 minut a v průběhu vaření rozmačkáme mačkadlem na brambory.
Přecedíme přes jemný cedník a znovu uvedeme do varu. Do šťávy přidáme cukr, necháme rozpustit a pár minut povaříme.
Ještě horký plníme do uzavíratelných čistých lahví a skladujeme v lednici.
Tip: Sirup využijeme na domácí limonádu, míchané drinky a nebo ho přidáváme do horkého čaje.
Do skleničky naskládáme kostky ledu, přidáme plátky citronu, sirup dle chuti, zalijeme sodovkou a ozdobíme tyčkou skořice.