Roman Paulus
Doba přípravy50 min.

Sirup z plodů černého bezu

Máte rádi tmavý bezový likér z plodů? Tak to musíte zkusit i stejně temný slaďoučký sirup z bezinkových plodů, na kterém si mohou pochutnat i děti. Jak na bezinkový sirup z plodů prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se osvědčený recept na domácí sirup, jaké koření do bezového sirupu patří i jak namíchat lahodnou domácí bezovou limonádu vhodnou i pro děti. Pokud máte doma zásobu bezových plodů, nebo zrovna dozrávají bezinky ve vašem okolí, tak využijte darů přírody a připravte lahodnou šťávu pro celou rodinu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bezový sirup

  • 0 l vody
  • 1 káv. lžič. kyseliny citronové
  • 0 kg bobulí černého bezu
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 badyány
  • 10 tobolek kardamonu
  • 20 hřebíčků
  • 0 kg cukru krupice

Bezová limonáda z plodů

  • led
  • plátky citronu
  • tyčinka skořice
  • mačkadlo na brambory
  • jemné kovové sítko
  • sklenice na sirup

POSTUP

Bezový sirup:

Omyté plody černého bezu, kyselinu citrónovou a vodu dáme do hrnce, přidáme koření (vanilku, badyán, kardamon a hřebíček) a přivedeme do varu. Vaříme 10–15 minut a v průběhu vaření rozmačkáme mačkadlem na brambory.

Přecedíme přes jemný cedník a znovu uvedeme do varu. Do šťávy přidáme cukr, necháme rozpustit a pár minut povaříme.

Ještě horký plníme do uzavíratelných čistých lahví a skladujeme v lednici.

Tip: Sirup využijeme na domácí limonádu, míchané drinky a nebo ho přidáváme do horkého čaje.

Bezová limonáda z plodů:

Do skleničky naskládáme kostky ledu, přidáme plátky citronu, sirup dle chuti, zalijeme sodovkou a ozdobíme tyčkou skořice.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU