Kuchyně
Česká
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 620 kJ / 2 300 kcal
Bílkoviny
3,30 g
Tuky
2,50 g
Vláknina
35,00 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
591,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté plody černého bezu, kyselinu citrónovou a vodu dáme do hrnce, přidáme koření (vanilku, badyán, kardamom a hřebíček) a přivedeme do varu. Vaříme 10–15 minut a v průběhu vaření rozmačkáme mačkadlem na brambory.
02.Přecedíme přes jemný cedník a znovu uvedeme do varu. Do šťávy přidáme cukr, necháme rozpustit a pár minut povaříme.
03.Ještě horký plníme do uzavíratelných čistých lahví a skladujeme v lednici.
04.Tip: Sirup využijeme na domácí limonádu, míchané drinky a nebo ho přidáváme do horkého čaje.
05.Do skleničky naskládáme kostky ledu, přidáme plátky citronu, sirup dle chuti, zalijeme sodovkou a ozdobíme tyčkou skořice.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT