Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bezové víno

Žádná limonáda nechutná tak dobře, jako ta domácí! Využijte suroviny přímo z přírody a ochutnejte bezové víno podle receptu Romana Pauluse. Snadno se připravuje, je osvěžující a skvěle se hodí na letní posezení s přáteli. Můžete i sami experimentovat a najít si svou oblíbenou chuť: sladší nebo kyselejší, se skořicí a hřebíčkem nebo badyánem, více či méně kvašenou. Tento snadný letní bezinkový drink vám natolik zachutná, že se k němu budete každý rok s láskou vracet.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bezové víno

  • 10 květů černého bezu
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 bio citron
  • 1 tyčinka skořice
  • 6 ks hřebíčku
  • 75 ml octa
  • 2 l převařené studené vody

Ozdoba

  • led plátky citronu
  • bezové květy na ozdobu
  • sklenice o objemu 3 l
  • kovové sítko

POSTUP

Sklenici spaříme ve vroucí vodě a citron zbavíme špiček a nakrájíme na kolečka.

Veškeré suroviny dáme do velké sklenice, promícháme, přikryjeme plátýnkem a necháme na teplém místě (klidně i na sluníčku) 5-8 dní kvasit. První dva dny limonádu promícháme.

Poté scedíme a můžeme servírovat. Do sklenice dáme led, plátky citronu, pár kvítků na ozdobu a zalijeme hotovým a ideálně vychlazeným bezovým vínem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU