Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme omyté plody černého bezu, cukr, vanilkový cukr a koření. Přivedeme do varu, vaříme 10-15 minut a poté necháme vychladnout.
Přidáme kůru z citronu a alkohol do vychladlého základu. Vše dáme do velké sklenice, uzavřeme a necháme asi 3 měsíce macerovat na chladném a tmavém místě. Ideálně ve sklepě nebo v lednici.
Po třech měsících přecedíme přes sítko, případně ještě přes plátno a naplníme do lahví.
Lahve uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě.
Tip: Bezový likér se výtečně hodí jako slavnostní drink ke štědrovečerní večeři.