Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Bezinkový likér z plodů

Máte chuť na něco sladkého, voňavého a s kapkou alkoholu, co vám udělá zaručeně dobře? Připravte si tradiční bezinkový likér podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ve videu Kulinářské akademie Lidlu ukáže ověřený recept na likér z bezinek, prozradí jak si při zpracování bezinkových plodů neobarvit ruce, ale i na co si dát při konzumaci bezinek velký pozor. Když si bezový likér založíte z čerstvých zralých kuliček černého bezu, na Vánoce budete mít slavnostní a výjimečný přípitek, který vám bude kdekdo závidět. Tak si udělejte poznámku do kalendáře! Teď už totiž víte, jak zpracovat bezové plody ?
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na bezinkový likér z plodů

  • l vody
  • kg bobulí černého bezu
  • kg cukru krupice
  • 1 × vanilkový cukr
  • 20 × hřebíčků
  • 20 × tobolek kardamomu
  • 3 × hvězdičky badyánu
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 500 ml vodky
  • plátno/kovové sítko
  • sklenice
  • lahve
  • trychtýř

POSTUP

Vodu nalijeme do hrnce, přidáme omyté plody černého bezu, cukr, vanilkový cukr a koření. Přivedeme do varu, vaříme 10-15 minut a poté necháme vychladnout.

Přidáme kůru z citronu a alkohol do vychladlého základu. Vše dáme do velké sklenice, uzavřeme a necháme asi 3 měsíce macerovat na chladném a tmavém místě. Ideálně ve sklepě nebo v lednici.

Po třech měsících přecedíme přes sítko, případně ještě přes plátno a naplníme do lahví.

Lahve uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě.

Tip: Bezový likér se výtečně hodí jako slavnostní drink ke štědrovečerní večeři.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.