Bezinkový likér z plodů
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nevíte, jak zpracovat bezové plody? Připravte si tradiční bezinkový likér podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ve videu vám ukáže ověřený recept, prozradí, jak si při zpracování bezinek neobarvit ruce, ale i na co si dát při jejich konzumaci pozor. Když si likér založíte z čerstvých zralých kuliček černého bezu, na Vánoce budete mít slavnostní a neobvyklý přípitek, který vám bude kdekdo závidět. 

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na bezinkový likér z plodů

  • 500 ml vody
  • 500 g bobulí černého bezu
  • 500 g cukru krupice
  • 1 × vanilkový cukr
  • 20 × hřebíčků
  • 20 × tobolek kardamomu
  • 3 × hvězdičky badyánu
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 500 ml vodky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 602 kJ / 861 kcal

Bílkoviny

0,80 g

Tuky

0,60 g

Vláknina

8,80 g

Sůl

0,02 g

Sacharidy

150,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vodu nalijeme do hrnce, přidáme omyté plody černého bezu, cukr, vanilkový cukr a koření. Přivedeme do varu, vaříme 10-15 minut a poté necháme vychladnout.

02.Do vychladlého základu přidáme citronovou kůru a vodku. Vše dáme do velké sklenice, uzavřeme a necháme asi 3 měsíce macerovat na chladném a tmavém místě, ideálně ve sklepě nebo v lednici.

Vodku můžete nahradit tmavým rumem.

03.Po třech měsících přecedíme přes sítko, případně ještě přes plátno, naplníme do lahví, uzavřeme a skladujeme na chladném a tmavém místě.

Bezový likér se skvěle hodí jako slavnostní drink ke štědrovečerní večeři.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo