Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Slané tyčinky se sýrem cheddar a salsami

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu zajímavých silvestrovských receptů. Vyzkoušejte například sýrové tyčinky podle Marcela Ihnačáka.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 150 g sýra cheddar Valley Spire
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 a ½ pálivé papričky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 káv. lžič. třtinového cukru Belbake
  • 1 polév. lž. bílého vinného octa Acentino
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 zralé avokádo
  • 1 limetka nebo citron
  • 150 g zakysané smetany Pilos
  • čerstvá máta
  • 2 chlazená listová těsta Belbake
  • čerstvý tymián a rozmarýn
  • 1 vejce na potření
  • struhadlo
  • ponorný mixér
  • plech na pečení
  • papír na pečení
  • pírko na potírání

POSTUP

Pikantní rajčatová salsa

Cibuli, 2 stroužky česneku a 1 pálivou papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno a orestujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem, osolíme a opepříme. Jakmile je základ orestovaný dozlatova přidáme třtinový cukr a počkáme, až zkaramelizuje. Přilijeme vinný ocet, rajčata a vaříme na mírném plameni 20 – 30 minut. Salsu necháme před servírováním vychladnout.

Avokádová salsa

Avokádo rozdělíme na poloviny, lžící vybereme dužinu a vložíme do větší misky. Přidáme 1 nastrouhaný stroužek česneku, šťávu z limetky nebo citronu a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Na závěr přidáme nasekané lístky máty a pálivou papričku zbavenou semínek. Promícháme a necháme odležet, aby se všechny chutě spojili.

Slané tyčinky

Listové těsto nakrájíme na 5 cm široké proužky. Posypeme hoblinkami sýra cheddar a čerstvým tymiánem a rozmarýnem. Z proužků tvarujeme spirály, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Slané tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hoblinkami sýra a listy tymiánu, osolíme a opepříme. Tyčinky pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 7-10 minut dozlatova.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU