Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli, 2 stroužky česneku a 1 pálivou papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno a orestujeme v hrnci s rozehřátým olivovým olejem, osolíme a opepříme. Jakmile je základ orestovaný dozlatova přidáme třtinový cukr a počkáme, až zkaramelizuje. Přilijeme vinný ocet, rajčata a vaříme na mírném plameni 20 – 30 minut. Salsu necháme před servírováním vychladnout.
Avokádo rozdělíme na poloviny, lžící vybereme dužinu a vložíme do větší misky. Přidáme 1 nastrouhaný stroužek česneku, šťávu z limetky nebo citronu a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Na závěr přidáme nasekané lístky máty a pálivou papričku zbavenou semínek. Promícháme a necháme odležet, aby se všechny chutě spojili.
Listové těsto nakrájíme na 5 cm široké proužky. Posypeme hoblinkami sýra cheddar a čerstvým tymiánem a rozmarýnem. Z proužků tvarujeme spirály, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Slané tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hoblinkami sýra a listy tymiánu, osolíme a opepříme. Tyčinky pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 7-10 minut dozlatova.