Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Kynutý koláč se sušenými švestkami

Navštivte Lidl Cukrárnu a pochutnejte si tentokrát na kynutém koláči se sušenými švestkami. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
14

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 320 g žervé klasik Pilos
  • 21 g čerstvého droždí
  • 250 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 220 g cukru krystal Castello
  • 500 g hladké mouky Castello + na podsypávání
  • 3 × vejce “M“
  • 175 g másla Pilos + na vymazání
  • 300 g sušených švestek Gardis
  • 100 g polohrubé mouky Castello
  • 50 ml tuzemáku Alliance (37,5 %)
  • pečicí plech 30 x 40 cm
  • metlička
  • váleček

POSTUP

Do misky nadrobíme droždí, přilijeme mléko, přidáme lžíci cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do robota nasypeme hladkou mouku, 100 g cukru, přidáme kvásek a 1 žloutek a necháme zpracovat těsto. Poté přendáme na pracovní plochu a ručně prohněteme. Vložíme do pomoučené misky, ještě trochou mouky posypeme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto vyválíme a přeneseme na plech vymazaný máslem.

Žervé smícháme se zbylým bílkem a 2 celými vejci a vymícháme hladký krém, který nalijeme na těsto a rozprostřeme po celé ploše. Posypeme sušenými švestkami, které jsme překrojili na poloviny.

Z polohrubé mouky, 50 g cukru a 50 g změklého másla připravíme drobenku, jíž celý koláč posypeme. Vložíme do studené trouby, poté nastavíme 170 °C a pečeme asi 35 minut (okraje musí být upečené dozlatova).

V rendlíku smícháme 125 g změklého másla a 70 g cukru, necháme rozpustit, přilijeme tuzemák a zahřejeme. Touto směsí polijeme ještě horký koláč a necháme vychladnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU