Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do misky nadrobíme droždí, přilijeme mléko, přidáme lžíci cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do robota nasypeme hladkou mouku, 100 g cukru, přidáme kvásek a 1 žloutek a necháme zpracovat těsto. Poté přendáme na pracovní plochu a ručně prohněteme. Vložíme do pomoučené misky, ještě trochou mouky posypeme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto vyválíme a přeneseme na plech vymazaný máslem.
Žervé smícháme se zbylým bílkem a 2 celými vejci a vymícháme hladký krém, který nalijeme na těsto a rozprostřeme po celé ploše. Posypeme sušenými švestkami, které jsme překrojili na poloviny.
Z polohrubé mouky, 50 g cukru a 50 g změklého másla připravíme drobenku, jíž celý koláč posypeme. Vložíme do studené trouby, poté nastavíme 170 °C a pečeme asi 35 minut (okraje musí být upečené dozlatova).
V rendlíku smícháme 125 g změklého másla a 70 g cukru, necháme rozpustit, přilijeme tuzemák a zahřejeme. Touto směsí polijeme ještě horký koláč a necháme vychladnout.