Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Nevíte, jak si připravit chutný jablečný koláč s drobenkou? Vyzkoušejte nejnovější recept Markéty Krajčovičové!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 687 kJ / 641 kcal
Bílkoviny
9,80 g
Tuky
20,30 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
105,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve připravíme kvásek. Do misky nalejeme vlažné mléko, nadrobíme droždí, přidáme lžičku mouky a cukru. Poté do robota nasypeme mouku smíchanou se solí, cukr, přidáme rozpuštěné sádlo, žloutek a připravený kvásek. Smíchané těsto přendáme na moukou posypaný vál a rukama zpracujeme. Vytvoříme bochánek, který přendáme do misky (jejíž dno jsme lehce poprášili moukou, aby se těsto nepřichytilo). Těsto necháme na teplém místě vykynout.
02.Jablka oloupeme a najemno nastrouháme do misky. Přidáme k nim nahrubo nastrouhané perníčky, oba cukry, vanilkový pudink, rozinky a dobře promícháme.
03.V misce rukama smícháme změklé máslo, strouhanku a cukr.
04.Na pomoučeném pracovním vále zpracujeme vykynuté těsto, vytvoříme z něj váleček, ze kterého odkrajujeme asi 1 cm silné kousky těsta. Z každého z nich rukama vyválíme kuličku, kterou přendáme na pečicím papírem vyložený plech. Na jeden plech se vejde asi 6 kuliček, resp. koláčů. Dlaní vytvoříme do kuliček prostor pro náplň. Nejdříve ale koláče po okrajích potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec vložíme náplň, navrch dáme trochu drobenky a vložíme do předem předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 35 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT