Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme trochu cukru a trochu mouky, promícháme a asi 15 minut necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouky se solí, cukr, nalijeme kvásek, přidáme žloutky a nakonec rozpuštěné máslo. Smícháme, důkladně propracujeme a dáme na teplé místo vykynout (asi 1 hodinu). Vykynuté těsto ještě propracujeme rukama a vyválíme na velikost formy. Těsto přendáme do formy s vyšším okrajem, kterou vymažeme olejem.
Švestková povidla smíchaná s Tuzemákem rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a přisypeme lžičku skořice, cukr dle chuti a kyselosti jablek (asi 4 lžíce) a pudink. Hrušky nakrájíme na plátky, které můžeme přepůlit, a poklademe po obvodu koláče. Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Poté každou na jednom konci 2-3 x nařízneme a položíme do středu koláče. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Po 5 minutách stáhneme teplotu na 160 °C a pečeme přibližně 50 minut, až okraje zezlátnou.