Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu vyšleháme žloutky, smetanu, cukr krystal a vanilinový cukr, přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nasekané mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta. Přisypeme skořici a zamícháme. Polovinu těsta nalijeme do formy vyložené pečicím papírem, do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Pomocí vařečky obě těsta lehce promícháme - vytvoříme tak mramorový efekt. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, potřeme vychladlý koláč a vložíme do lednice ztuhnout. Poleva nesmí ztuhnout úplně, aby se snadno zapichovaly špejle.
Jablka a ananas nakrájíme na kolečka (asi 2 cm široká) a pomocí vykrajovátek vykrajujeme různé tvary. Ostatní ovoce nakrájíme tak, aby se dobře napichovalo. Ovoce střídavě napichujeme na špejle, hotové špízy pokapeme citronovou šťávou (aby ovoce neztmavlo) a zapichujeme do koláče s lehce ztuhlou polevou.