Blanšírované (loupané) mandle nameleme najemno. Najemno rozdrobíme i vařené žloutky.
Tip: Na tento recept nepoužívejte klasickou mandlovou mouku. Je příliš suchá a těsto by nemělo správnou konzistenci. Lepší je mandle blanšírovat, oloupat a namlít čerstvé.
Z mouky, mletých mandlí, cukru, másla, poloviny syrových žloutků a všech vařených žloutků v robotu připravíme hladké těsto.
Těsto ještě krátce propracujeme rukama, vytvarujeme cihlu, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet ideálně do druhého dne.
Studené těsto necháme krátce změknout a mezi dvěma listy pomoučněného pečicího papíru vyválíme v plát tenký asi 2–3 mm. Z plátu vypichujeme srdíčka či jiné tvary.
Tip: Pokud je těsto moc měkké, tak namísto přenášení srdíček na plech odstraňte těsto okolo srdíček a papír i s vykrájenými kousky přendejte na plech.
Srdíčka na plechu potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, ozdobíme půlkou blanšírované mandle a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch asi 10 minut dozlatova.
Tip: Jak připravit domácí blanšírované mandle se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Srdíčka skladujeme v uzavřené dóze na suchém a chladném místě, kde vydrží až několik týdnů.