Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Medové perníčky

Měkké medové perníčky jsou základem tradičního vánočního cukroví skoro v každé české rodině. Osvědčený recept na medovníčky vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak udělat krásné a roztomilé perníčky, i když ve vás nedřímá umělec, jak upéct ihned měkké perníčky i jak jim zajistit ten správný lesk. Připravte si voňavé perníkové koření, kvalitní kakao a oblíbená vykrajovátka a pojďte si s námi udělat roztomilé perníkové medvídky s ořechy, které zvládnou i děti nebo úplní začátečníci.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Medové perníčky

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 polév. lž. perníkového koření
  • 1 káv. lžič. jedlé sody
  • 3 vejce (1 z nich na potření)
  • 65 g másla
  • 2 polév. lž. medu
  • kešu oříšky a mandle na ozdobu
  • pečicí papír
  • vánoční vykrajovátka
  • špejle
  • váleček na těsto
  • štětec

POSTUP

Mouku, cukr, kakao, koření a jedlou sodu promícháme v míse. Přidáme 2 vejce, studené máslo, med, zamícháme vařečkou a poté rukama zpracujeme jednolité těsto.

Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát a z něho vykrajujeme tvary podle nálady, v našem případě vykrajujeme medvídky, které pokládáme na pečicí papír na plech.

Každému medvídkovi na bříško položíme mandli nebo kešu ořech a rozšlehaným vejcem mu potřeme tlapičky, kterými ořech obejmeme a lehce přimáčkneme. Špejlí vyznačíme oči a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C 6-7 minut.

Hotové perníčky ještě horké potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly.

Jak udělat ihned měkké perníčky?

Vytáhněte je z trouby o trochu dříve, než vám říká rozum. Včasné vytažení a dobré skladování (ne na extrémně suchém místě) je totiž skutečným tajemstvím hned a dlouho měkkých perníčků ?.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU