Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cukr prosejeme a citronovou šťávu přefiltrujeme přes jemné sítko, abychom je zbavili velkých kousků.
Bílek, citron, škrob a cukr dáme do misky a šlehačem na nejvyšší stupeň šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne (asi 2 min).
Tip: Pokud se nám zdá poleva příliš hustá, přidáme citron. Pokud se nám zdá příliš tekutá, přidáme cukr.
Poleva na linky
Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.
Poleva na plochy
Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.
Nejdřív si vyšlehejte polevu na linky, odeberte část do sáčku a ze zbytku připravte polevu na plochy. Hotovou ji přendáme do zdobicího sáčku se špičkou s průměrem dírky 1mm, nebo ustřiženým růžkem a zdobíme perníčky podle fantazie.
Tip: Jak připravit měkké medové perníčky ke zdobení se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Pokud se vám na perníčku v ploše polevy objeví bublinky, jednoduše je propíchněte jehlou dřív, než poleva zaschne.
Tip: Polevou na plochy můžete i slepovat perníkovou chaloupku. Jak na ní se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.