Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čokoládu nalámanou na menší kousky společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Hotovou směs necháme zchladnout na správnou teplotu a konzistenci.
Tip: Jak zjistit, kdy má čokoládová poleva správnou teplotu? Přiložte kousek na spodní ret, ke by neměla ani pálit, ani studit.
Polevu naplníme do sáčku vyrobeného z pečicího papíru (použít můžete i cukrářský sáček), odstřihneme špičku a použijeme ke zdobení vánočního cukroví nebo sladkého pečiva.
Tip: Zbylou polevu nevyhazujte! Skladujte v lednici a před dalším použitím ji ve vodní lázni opět rozehřejte.
Z pečicího papíru vytvořte trojúhelník se dvěma velmi dlouhými stranami a jednou krátkou. Následně zatočte kratší stranou dovnitř, delším cípem obtočte kornoutek a utáhněte tak, aby byla špička úplně uzavřená. Zadní část otevřeného konce kornoutku několikrát zarolujte dovnitř, aby držel pohromadě. Naplňte, uzavřete zarolováním, ustřihněte špičku a zdobte dle fantazie.
Připravíme tmavou čokoládovou polevu dle návodu výše, použijeme však pouze polovinu ztuženého tuku, aby byla hustší (140 g tuku na 400 g čoklády). Vlijeme ji do misky a necháme vychladnout na správnou teplotu.
Tip: Podívejte se na krátké video, kde takové stromečky připravujeme. Klikněte na obrázek výše.
Mezitím rozpusťíme malé množství bílé čokolády a náhodně nastříkáme na připravený základ v misce tak, aby byly vidět kousky hnědé i bílé čokolády. Cukroví či sušenku pak vememe do ruky, obtiskneme na povrh strakaté polevy a hned vyndáme.