Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Energie
4 873 kJ / 1 165 kcal
Bílkoviny
4,90 g
Tuky
101,30 g
Vláknina
7,00 g
Sůl
0,05 g
Sacharidy
61,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čokoládu nalámanou na menší kousky společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Hotovou směs necháme zchladnout na správnou teplotu a konzistenci.
Jak zjistit, kdy má čokoládová poleva správnou teplotu? Přiložte kousek na spodní ret, ke by neměla ani pálit, ani studit.
02.Polevu naplníme do sáčku vyrobeného z pečicího papíru (použít můžete i cukrářský sáček), odstřihneme špičku a použijeme ke zdobení vánočního cukroví nebo sladkého pečiva.
Zbylou polevu nevyhazujte! Skladujte v lednici a před dalším použitím ji ve vodní lázni opět rozehřejte.
03.Z pečicího papíru vytvořte trojúhelník se dvěma velmi dlouhými stranami a jednou krátkou. Následně zatočte kratší stranou dovnitř, delším cípem obtočte kornoutek a utáhněte tak, aby byla špička úplně uzavřená. Zadní část otevřeného konce kornoutku několikrát zarolujte dovnitř, aby držel pohromadě. Naplňte, uzavřete zarolováním, ustřihněte špičku a zdobte dle fantazie.
04.Připravíme tmavou čokoládovou polevu dle návodu výše, použijeme však pouze polovinu ztuženého tuku, aby byla hustší (140 g tuku na 400 g čoklády). Vlijeme ji do misky a necháme vychladnout na správnou teplotu.
Podívejte se na krátké video, kde takové stromečky připravujeme. Klikněte na obrázek výše.
06.Mezitím rozpusťíme malé množství bílé čokolády a náhodně nastříkáme na připravený základ v misce tak, aby byly vidět kousky hnědé i bílé čokolády. Cukroví či sušenku pak vememe do ruky, obtiskneme na povrh strakaté polevy a hned vyndáme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT