Mouku, cukr, mleté ořechy, kakao, vajíčko, žloutek a máslo zpracujeme v robotu v kompaktní těsto.
Hotovou hmotu vytvarujeme do cihličky, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
Studené těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme na 2–3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky o velikosti přibližně 5×5 cm. Pokud těsto příliš změkne, i s pečicím papírem ho na chvíli vložíme do lednice zatuhnout.
Tip: Ke vykrájení čtverečků z těsta můžete použít klasické vykrajovátko, rádlo ale i úplně obyčejný nůž.
Jednotlivé čtverečky obalíme kolem lehce omaštěné trubičky a zmáčkneme spoj, aby držely. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch 8–10 minut.
Upečené cukroví stahujeme z formiček ještě teplé a před plněním ho necháme zcela vychladnout. Každou trubičku naplníme oblíbeným krémem (my jsme zvolili vanilkovo-máslový podle našeho triku) a potřeme čokoládovou polevou.
Tip: Jak připravit vanilkovo-máslový krém a čokoládovou polevu se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Upečené trubičky skladujeme v uzavřené dóze na chladném místě. Po naplnění skladujeme v lednici, kde vydrží až dva týdny.