Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud hledáte recept na vánoční cukroví, se kterým si můžete doopravdy vyhrát, vyzkoušejte trubičky podle návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se jednoduché těsto i triky na to, jak s ním pracovat, aby se nelepilo a snadno porcovalo. Zjistíte i jak trubičky plnit krémem a krásně natřít čokoládovou polevou. A jestli si na nich chcete dát doopravdy záležet, zkuste je ozdobit ještě například oblíbenými sekanými oříšky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
15 599 kJ / 3 711 kcal
Bílkoviny
58,60 g
Tuky
206,40 g
Vláknina
20,60 g
Sůl
0,22 g
Sacharidy
421,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, cukr, mleté ořechy, kakao, vajíčko, žloutek a máslo zpracujeme v robotu v kompaktní těsto.
02.Hotovou hmotu vytvarujeme do cihličky, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
03.Studené těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme na 2–3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky o velikosti přibližně 5×5 cm. Pokud těsto příliš změkne, i s pečicím papírem ho na chvíli vložíme do lednice zatuhnout.
Ke vykrájení čtverečků z těsta můžete použít klasické vykrajovátko, rádlo ale i úplně obyčejný nůž.
04.Jednotlivé čtverečky obalíme kolem lehce omaštěné trubičky a zmáčkneme spoj, aby držely. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch 8–10 minut.
05.Upečené cukroví stahujeme z formiček ještě teplé a před plněním ho necháme zcela vychladnout. Každou trubičku naplníme oblíbeným krémem (my jsme zvolili vanilkovo-máslový podle našeho triku) a potřeme čokoládovou polevou.
Jak připravit vanilkovo-máslový krém a čokoládovou polevu se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
06.Upečené trubičky skladujeme v uzavřené dóze na chladném místě. Po naplnění skladujeme v lednici, kde vydrží až dva týdny.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT