Trubičky s krémem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud hledáte recept na vánoční cukroví, se kterým si můžete doopravdy vyhrát, vyzkoušejte trubičky podle návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se jednoduché těsto i triky na to, jak s ním pracovat, aby se nelepilo a snadno porcovalo. Zjistíte i jak trubičky plnit krémem a krásně natřít čokoládovou polevou. A jestli si na nich chcete dát doopravdy záležet, zkuste je ozdobit ještě například oblíbenými sekanými oříšky.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

15 599 kJ / 3 711 kcal

Bílkoviny

58,60 g

Tuky

206,40 g

Vláknina

20,60 g

Sůl

0,22 g

Sacharidy

421,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, cukr, mleté ořechy, kakao, vajíčko, žloutek a máslo zpracujeme v robotu v kompaktní těsto.

02.Hotovou hmotu vytvarujeme do cihličky, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne.

03.Studené těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme na 2–3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky o velikosti přibližně 5×5 cm. Pokud těsto příliš změkne, i s pečicím papírem ho na chvíli vložíme do lednice zatuhnout.

Ke vykrájení čtverečků z těsta můžete použít klasické vykrajovátko, rádlo ale i úplně obyčejný nůž.

04.Jednotlivé čtverečky obalíme kolem lehce omaštěné trubičky a zmáčkneme spoj, aby držely. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch 8–10 minut.

05.Upečené cukroví stahujeme z formiček ještě teplé a před plněním ho necháme zcela vychladnout. Každou trubičku naplníme oblíbeným krémem (my jsme zvolili vanilkovo-máslový podle našeho triku) a potřeme čokoládovou polevou.

Jak připravit vanilkovo-máslový krém a čokoládovou polevu se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

06.Upečené trubičky skladujeme v uzavřené dóze na chladném místě. Po naplnění skladujeme v lednici, kde vydrží až dva týdny.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo