Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mléko se smetanou přivedeme v hrnci k varu.
Žloutky utřeme s cukrem, bramborovým škrobem a zrníčky vanilky. Přidáme asi ⅓ mléka se smetanou, důkladně promícháme, vlijeme zpět do hrnce se zbylým mlékem a smetanou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, podobně jako pudink.
Hustý krém vložíme do mísy robota a šleháme, až vychladne. Do studeného krému postupně zašleháváme změklé máslo.
Hotový krém přendáme do misky, přikryjeme fólií a vložíme do lednice, kde vydrží několik dnů. Krém v lednici ztuhne, proto ho před použitím vyndejte, nechte temperovat při pokojové teplotě a znovu vyšlehejte.