Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vanilkovo-máslový krém

Bez krému se neobjede žádný dort. Přípravě krému je potřeba věnovat značnou pozornost, neboť vám může zhatit celé vaše dílo, které jste hodiny připravovali. Krém se může srazit, může mít hrudky... Rizik je tu spousta. Roman Paulus vám v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu poradí, jak se těchto rizik vyvarovat a připravit ten nejlahodnější krém. Jedná se o základní recept, který můžete ochutit třeba čokoládou. Pokud si recept našeho šéfkuchaře oblíbíte, budete ho používat nejen při přípravě dortů.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Vanilkovo-máslový krém

  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 250 g žloutků
  • 150 g cukru krystal
  • 35 g bramborového škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 370 g másla

POSTUP

Mléko se smetanou přivedeme v hrnci k varu.

Žloutky utřeme s cukrem, bramborovým škrobem a zrníčky vanilky. Přidáme asi ⅓ mléka se smetanou, důkladně promícháme, vlijeme zpět do hrnce se zbylým mlékem a smetanou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, podobně jako pudink.

Hustý krém vložíme do mísy robota a šleháme, až vychladne. Do studeného krému postupně zašleháváme změklé máslo.

Hotový krém přendáme do misky, přikryjeme fólií a vložíme do lednice, kde vydrží několik dnů. Krém v lednici ztuhne, proto ho před použitím vyndejte, nechte temperovat při pokojové teplotě a znovu vyšlehejte.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU