Arašídy nasekáme najemno.
Z mouky, cukru, mletých arašídů, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva, skořice, žloutku, tuzemáku a změklého másla vypracujeme za pomoci kuchyňského robotu kompaktní těsto.
Tip: Pokud se bude těsto moc drolit, přidejte žloutek a trochu másla.
Těsto ještě krátce propracujeme rukama, vytvarujeme cihlu, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet ideálně do druhého dne.
Odpočaté těsto vyndáme z lednice, necháme krátce změknout a na pomoučněném vále vytvoříme asi 3-4 mm silný plát. Vykrajujeme malé čtverečky, které přendáme na pečicí plech vyložený papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C na program horkovzduch 8-10 minut.
Tip: K vykrájení čtverečků z těsta můžete použít klasické vykrajovátko, rádlo ale i úplně obyčejný nůž.
Vyšleháme máslo, cukr, arašídové máslo a špetku soli do jemného krému, který následně předáme do cukrářského sáčku.
Vychladlé upečené čtverečky slepujeme krémem k sobě. Vrchní stranu potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme proužkem sekaných arašídů a zastříkneme zlatým sprejem.
Tip: Jak připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Upečené skořápky skladujeme v uzavřené dóze na chladném místě.
Po naplnění skladujeme v lednici, kde vydrží až několik týdnů.