Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Arašídové cukroví

Buráky nemusí být jen silvestrovským pohoštěním. Dokáží udělat plno parády i na vánoční tabuli. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na výborné arašídové cukroví. Naučíte se připravit těsto, do kterého přijdou kromě klasických surovin kakao, mleté buráky nebo tuzemák. Až ho budete mít hotové, stačí ho odleželé rozkrájet na čtverečky, upéct a naplnit burákovým krémem. Ten připravíte s pomocí arašídového másla. Nakonec se můžete vyřádit i při zdobení – Roman Paulus zvolil čokoládovou polevu a luxusní zlatý prach.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g nesolených arašídů
  • 2 × lžíce kakaa
  • 1 × vanilkový cukr
  • 1 × lžička prášku do pečiva
  • 1 × špetka skořice
  • 1 × žloutek
  • 1 × lžíce tuzemáku
  • 175 g másla

Krém

  • 150 g jemného arašídového krému Mister Choc
  • 140 g másla
  • 1 × špetka soli
  • 100 g moučkového cukru

Na ozdobu

  • čokoládová poleva
  • nasekané arašídy
  • zlatý prach ve spreji Belbake

POSTUP

Arašídy nasekáme najemno.

Z mouky, cukru, mletých arašídů, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva, skořice, žloutku, tuzemáku a změklého másla vypracujeme za pomoci kuchyňského robotu kompaktní těsto.

Tip: Pokud se bude těsto moc drolit, přidejte žloutek a trochu másla.

Těsto ještě krátce propracujeme rukama, vytvarujeme cihlu, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet ideálně do druhého dne.

Odpočaté těsto vyndáme z lednice, necháme krátce změknout a na pomoučněném vále vytvoříme asi 3-4 mm silný plát. Vykrajujeme malé čtverečky, které přendáme na pečicí plech vyložený papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C na program horkovzduch 8-10 minut.

Tip: K vykrájení čtverečků z těsta můžete použít klasické vykrajovátko, rádlo ale i úplně obyčejný nůž.

Vyšleháme máslo, cukr, arašídové máslo a špetku soli do jemného krému, který následně předáme do cukrářského sáčku.

Vychladlé upečené čtverečky slepujeme krémem k sobě. Vrchní stranu potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme proužkem sekaných arašídů a zastříkneme zlatým sprejem. 

Tip: Jak připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Upečené skořápky skladujeme v uzavřené dóze na chladném místě. 

Po naplnění skladujeme v lednici, kde vydrží až několik týdnů.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.