Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi

Pařížské trubičky možná nepatří mezi recepty pro naprosté začátečníky, ale jen s trochou cviku můžete vykouzlit opravdu efektní a hlavně výborné cukroví, které vám bude každý závidět. Pomůže vám k tomu jednoduchý video návod od Romana Pauluse. Naučíte se trubičky správně motat, slepovat, péct i plnit pařížským krémem (což je máslový krém s bílky ochucený kakaem). Nakonec je všechny můžete namočit z jedné strany v drcených pistáciích a z té druhé v čokoládové polevě. Anebo v čemkoliv chcete!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi

  • 200 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 60 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce „M“ + na potření
  • 2 polév. lž. tuzemáku
  • 2 polév. lž. plnotučného mléka
  • 70 g vlašských ořechů
  • 60 g másla
  • kakaový bílkovo-máslový krém
  • pistáciové ořechy na ozdobu
  • čokoládová poleva
  • váleček
  • potravinová fólie
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • cukrářský sáček (s ozdobnou špičkou)
  • metlička
  • kovové trubičky

POSTUP

Postup:

Z mouky, cukru, soli, vejce, tuzemáku, mléka, mletých ořechů a změklého másla připravíme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne odpočinout.

Vyválíme na odhadem 4 mm silný plát a nakrájíme asi 5 cm pásy, které namotáváme na kovové trubičky lehce posypané moukou. Spoj přilepíme rozšlehaným vejcem. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C zhruba 15–20 minut.

Po vychladnutí plníme předpřipraveným pařížským krémem (bílkovo-máslovým krém + 2–3 lžíce kakaa) a jeden konec namáčíme do čokoládové polevy a druhý obalíme v posekaných pistáciových oříšcích.

Tip: Jak připravit pařížský bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU