Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Základní bílkovo-máslový krém

Máslový krém s ušlehanými bílky patří mezi naprosté cukrářské základy, díky kterým se můžete pouštět do spousty dortů, rolád nebo i několika druhů vánočního cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal snadný a přehledný návod, jak máslovo-bílkový krém připravit. Kromě toho se dozvíte i to, jak jednoduše připravit cukrový rozvar. Krém pak můžete nechat čistý, nebo do něj podle chuti přimíchat kakao, karamel, skořici nebo třeba vaječný likér.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 50 g vody
  • 120 g krystalového cukru
  • 120 g bílků (asi 3 vejce)
  • 300 g másla
  • šlehač
  • metlička
  • (cukrářský sáček s ozdobnou špičkou)
  • stěrka

POSTUP

Vodu svaříme s 60 g cukru na rozvar. Vyšleháme změklé máslo a 60 g cukru do pěny. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme teplý rozvar.

Nakonec ručně promícháme bílkovou a máslovou hmotu a takto připravený základní krém můžeme ochutit nebo rovnou použít.

Ochucené varianty základního krému:

  • Pařížský – přidáme 2-3 lžíce holandského kakaa
  • Likérový – přidáme Baileys podle chuti
  • Karamelový – přidáme 50 g karamelového kondenzovaného mléka
  • Skořicový – přidáme 1 lžičku skořice

Zkusit můžete i další oblíbené příchutě jako kávový, ořechový, chilli nebo krém s vaječným likérem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU