
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Jak připravit domácí čokoládovou polevu, díky které dorty a zákusky získají chutnou a hladkou čokoládovou krustu a která se skvěle hodí i ke zdobení cukroví? Roman Paulus vám v receptu Kulinářské akademie Lidlu prozradí, jak na rychlou a snadnou polevu z čokolády. Přidá i tipy na správný poměr surovin, které polevě zajistí vhodnou konzistenci, vzhled a chuť nebo návod, jak vytvořit kornoutek z pečicího papíru. Buďte jako profesionální cukrář - stačí kvalitní čokoláda a můžete začít zdobit ty nejlepší sladké pochoutky!
Recept na čokoládovou polevu
Potřebujeme: pečicí papír
Suroviny:
- 400 g hořké čokolády (52 % kakaové sušiny)
- 280 g ztuženého rostlinného tuku
Postup:
Čokoládu nalámanou na menší kousky společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Hotovou směs necháme zchladnout na správnou teplotu a konzistenci.
TIP: Jak zjistit, kdy má čokoládová poleva správnou teplotu? Přiložte kousek na spodní ret, ke by neměla ani pálit, ani studit.
Polevu naplníme do sáčku vyrobeného z pečicího papíru (použít můžete i cukrářský sáček), odstřihneme špičku a použijeme ke zdobení vánočního cukroví nebo sladkého pečiva.
TIP: Zbylou polevu nevyhazujte! Skladujte v lednici a před dalším použitím ji ve vodní lázni opět rozehřejte.
Jak udělat kornoutek z pečicího papíru?
Z pečicího papíru vytvořte trojúhelník se dvěma velmi dlouhými stranami a jednou krátkou. Následně zatočte kratší stranou dovnitř, delším cípem obtočte kornoutek a utáhněte tak, aby byla špička úplně uzavřená. Zadní část otevřeného konce kornoutku několikrát zarolujte dovnitř, aby držel pohromadě. Naplňte, uzavřete zarolováním, ustřihněte špičku a zdobte dle fantazie.
Komentáře (2)
Host
přidáno před 441 dny
Dobrý den přeji. Prosím vás mám k vám otázku, Jaká čokoláda se má správně používat na čokoládovou polevu kterou chci použít na vánoční cukroví, sladká nebo neslazena. Děkuji za odpověď.
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 437 dny
Dobrý den, doporučujeme použít čokoládu slazenou, pak už nemusíte přidávat cukr. Můžete použít cokoládu na vaření finCARRÉ (mléčnou nebo hořkou) a pokud máte rádi změnu, klidně rozpusťte oblíbenou příchuť čokolády J. D. Gross (ale pozor, některé v sobě mají kousky oříšků či ovoce).
zobrazit vše