Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jak připravit domácí čokoládovou polevu, díky které dorty a zákusky získají chutnou a hladkou čokoládovou krustu a která se skvěle hodí i ke zdobení cukroví? Roman Paulus vám v receptu Kulinářské akademie Lidlu prozradí, jak na rychlou a snadnou polevu z čokolády. Přidá i tipy na správný poměr surovin, které polevě zajistí vhodnou konzistenci, vzhled a chuť nebo návod, jak vytvořit kornoutek z pečicího papíru. Buďte jako profesionální cukrář - stačí kvalitní čokoláda a můžete začít zdobit ty nejlepší sladké pochoutky!

Recept na čokoládovou polevu

Potřebujeme: pečicí papír

Suroviny:

  • 400 g hořké čokolády (52 % kakaové sušiny)
  • 280 g ztuženého rostlinného tuku

Postup:

Čokoládu nalámanou na menší kousky společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Hotovou směs necháme zchladnout na správnou teplotu a konzistenci.

TIP: Jak zjistit, kdy má čokoládová poleva správnou teplotu? Přiložte kousek na spodní ret, ke by neměla ani pálit, ani studit.

Polevu naplníme do sáčku vyrobeného z pečicího papíru (použít můžete i cukrářský sáček), odstřihneme špičku a použijeme ke zdobení vánočního cukroví nebo sladkého pečiva.

TIP: Zbylou polevu nevyhazujte! Skladujte v lednici a před dalším použitím ji ve vodní lázni opět rozehřejte.

Jak udělat kornoutek z pečicího papíru?

Z pečicího papíru vytvořte trojúhelník se dvěma velmi dlouhými stranami a jednou krátkou. Následně zatočte kratší stranou dovnitř, delším cípem obtočte kornoutek a utáhněte tak, aby byla špička úplně uzavřená. Zadní část otevřeného konce kornoutku několikrát zarolujte dovnitř, aby držel pohromadě. Naplňte, uzavřete zarolováním, ustřihněte špičku a zdobte dle fantazie.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.