Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Domácí Mozartovy koule

Oblíbenou laskominu už nemusíte kupovat. Jak si připravit domácí Mozartovy koule vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Recept na snadné nepečené cukroví prozradí tu správnou kombinaci marcipánu, pistácií a nugátu, jak udělat pravidelné kuličky i tip jak efektivně cukroví namáčet v čokoládě a ozdobit. Nemusíte ani zapnout troubu a hned máte lahodné cukroví, které každého nadchne.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Suroviny na 20 koulí

  • 60 g nugátu
  • 200 g marcipánu
  • 50 g pistácií
  • 1 polév. lž. moučkového cukru + na obalování
  • 1 polév. lž. višňového likéru
  • čokoládovou polevu
  • 200 celých pistácií

POSTUP

Z nugátu si vytvarujeme 20 malých kuliček, které dáme zatuhnout do lednice, nebo krátce do mrazáku. Aby se nugát nelepil na ruce, můžeme si je „pomoučnit“ práškovým cukrem.

Mezitím si promícháme marcipán s najemno sekanými pistáciemi, lžící moučkového cukru a kapkou višňového likéru.

Nugátové kuličky obalíme marcipánovou hmotou a opět necháme zatuhnout v lednici.

Nakonec poléváme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou pistácie.

Tip: Jak si připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Vychlazené Mozartovy koule servírujeme jednotlivě v papírovém košíčku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU