Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z nugátu si vytvarujeme 20 malých kuliček (pro jednu dávku), které dáme zatuhnout do lednice, nebo krátce do mrazáku. Aby se nugát nelepil na ruce, můžeme si je „pomoučnit“ práškovým cukrem.
Mezitím si promícháme marcipán s najemno sekanými pistáciemi, lžící moučkového cukru a kapkou višňového likéru.
Nugátové kuličky obalíme marcipánovou hmotou a opět necháme zatuhnout v lednici.
Nakonec poléváme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou pistácie.
Tip: Jak si připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vychlazené Mozartovy koule servírujeme jednotlivě v papírovém košíčku.