Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Vánoční jablečné rohlíčky

Zbylo vám z podzimní úrody několik jablíček a nevíte, co s nimi? Nejlepší je připravit se na Vánoce a upéct vláčné jablečné rohlíčky. Šéfkuchař Roman Paulus upekl svoje letošní první cukroví a jeho recept můžete vyzkoušet teď i vy. Naučíte se, jak připravit jednoduché jablkové těsto i jak rohlíčky správně upéct. Přichystat je můžete buď jako zajímavou a vláčnou alternativu k tradičním vanilkovým rohlíčkům, případně jimi můžete udělat radost někomu s alergií na ořechy.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na vánoční jablečné rohlíčky

  • 200 g másla
  • 2 káv. lžič. kypřicího prášku
  • 1 káv. lžič. mleté skořice
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g nastrouhaných jablek
  • moučkový vanilkový cukr
  • struhadlo
  • potravinová fólie
  • pečicí papír
  • formičky na rohlíčky

POSTUP

Potřebujeme:  struhadlo, potravinová fólie, pečicí papír, formičky na rohlíčky

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Nahrubo nastrouháme i studené máslo. Z másla, kypřicího prášku, skořice, mouky a jablek (i se šťávou) vypracujeme kompaktní těsto, které necháme v lednici asi 30 minut vychladnout.

Studené těsto natlačíme do kovových formiček, vyskládáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut dorůžova.

Tip: Podle druhu formičky můžete vymazat sádlem nebo máslem.

Ještě teplé je vyklopíme rovnou do moučkového cukru ovoněného vanilkou, ve kterém je obalíme.

Jak připravit moučkový vanilkový cukr?

Moučkový cukr přendáme do vzduchotěsné nádoby a vložíme do něj rozřízlý a případně vydlabaný vanilkový lusk. Semínka v něm můžeme nechat, nebo je použít do jiného receptu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU