Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Nahrubo nastrouháme i studené máslo. Z másla, kypřicího prášku, skořice, mouky a jablek (i se šťávou) vypracujeme kompaktní těsto, které necháme v lednici asi 30 minut vychladnout.
Studené těsto natlačíme do kovových formiček, vyskládáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut dorůžova.
Tip: Podle druhu formičky můžete vymazat sádlem nebo máslem.
Ještě teplé je vyklopíme rovnou do moučkového cukru ovoněného vanilkou, ve kterém je obalíme.
Moučkový cukr přendáme do vzduchotěsné nádoby a vložíme do něj rozřízlý a případně vydlabaný vanilkový lusk. Semínka v něm můžeme nechat, nebo je použít do jiného receptu.