Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pistácie a případně i mandle nameleme najemno.
Tip: Pokud si chcete mletí ořechů usnadnit, můžete je nasekat rovnou i s rýžovou moukou a cukrem dohromady.
Změklé máslo, pistácie, škrob, cukr, citronovou kůru, mandlovou a rýžovou mouku dobře promícháme a zpracujeme na drobivé těsto.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet přes noc v lednici (minimálně 3 hodiny).
Hmotu natlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě rozehřáté na 150 °C asi 15 minut, až jsou mírně zlatavé.
Necháme zcela vychladnout, teprve poté vyklopíme z formy. Těsto je díky bezlepkové mouce velmi křehké a rohlíčky by se dříve rozpadly.
Hotové rohlíčky před servírováním zasypeme moučkovým cukrem a podáváme ideálně 1–2 týdny odležené.
Znáte to, každý rok běháte z práce do obchodu, z obchodu do kuchyně a z kuchyně rovnou utahaná do postele. Pravidelně říkáte „Za rok už žádné cukroví…