Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Bezlepkové vánoční pistáciové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou klasika, která nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Co ale v případě, že pozvete ke stolu někoho, kdo drží bezlepkovou dietu? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na rohlíčky, kde je klasická pšeničná mouka nahrazena moukou mandlovou a rýžovou. A aby byly rohlíčky ještě zajímavější, přidal do nich i namleté pistácie. Ve video návodu se pak naučíte vše potřebné – jak namíchat těsto, jak s ním zacházet i jak upéct ty nejkřehčí bezlepkové rohlíčky, které letos ochutnáte!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na bezlepkové pistáciové rohlíčky

  • 80 g másla
  • 35 g pražených a solených pistácií
  • 8 g kukuřičného škrobu
  • 40 g třtinového cukru
  • 35 g jemně mletých mandlí (mandlové mouky)
  • 80 g rýžové mouky
  • 1 citron (kůra)
  • moučkový cukr na zasněžení
  • kuchyňský robot
  • potravinová fólie
  • formičky na rohlíčky

POSTUP


Potřebujeme: kuchyňský robot, potravinová fólie, formičky na rohlíčky


Pistácie a případně i mandle nameleme najemno.

Tip: Pokud si chcete mletí ořechů usnadnit, můžete je nasekat rovnou i s rýžovou moukou a cukrem dohromady.

Změklé máslo, pistácie, škrob, cukr, citronovou kůru, mandlovou a rýžovou mouku dobře promícháme a zpracujeme na drobivé těsto.

Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet přes noc v lednici (minimálně 3 hodiny).

Hmotu natlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě rozehřáté na 150 °C asi 15 minut, až jsou mírně zlatavé.

Necháme zcela vychladnout, teprve poté vyklopíme z formy. Těsto je díky bezlepkové mouce velmi křehké a rohlíčky by se dříve rozpadly.

Hotové rohlíčky před servírováním zasypeme moučkovým cukrem a podáváme ideálně 1–2 týdny odležené.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU