Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pistáciové bochánky se slaným karamelem

Co kdybyste letos upekli trochu netradiční cukroví? Šéfkuchař Roman Paulus se podělil o recept na cukroví s pistáciemi a karamelem, což u nás nejsou během vánočního pečení zrovna obvyklé suroviny. O to více vám ale      budou výsledné bochánky z kakaového třeného těsta obalené v pistáciích chutnat! Naučíte se mimo jiné i trik, jak cukroví obalovat, aby na něm ořechy dobře držely, i jak připravit univerzální karamelovou omáčku – jednoduše ze zkaramelizovaného kondenzovaného mléka a smetany.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 110 g másla
  • 100 g 100 g krupicového cukru
  • 1 vejce „M“ + bílek na obalení špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 40 g holandského kakaa
  • 130 g hladké mouky
  • 2 polév. lž. plnotučného mléka
  • sekané pistácie na obalení
  • 1 plechovka (400 g) zkaramelizovaného kondenzovaného mléka
  • 3 polév. lž. smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • vločková mořská sůl
  • kuchyňský robot
  • pečicí papír
  • metlička
  • cukrářský sáček
  • cukrářský sáček
  • potravinová fólie
  • stěrka
  • stěrka

POSTUP

Máslo, cukr, vejce, špetku soli a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Metličkou ručně vmícháme kakao, hladkou mouku a mléko a vypracujeme jednolité těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v lednici.

Druhý den z těsta vytvarujeme 20–25 kuliček, které obalíme v bílcích a sekaných pistáciích. Kuličky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Do každé z nich palcem vmáčkneme důlek a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 12–15 minut. Po upečení znovu promáčkneme důlek, aby zůstat hluboký.


V hrnci rozehřejeme zkaramelizované kondenzované mléko se smetanou, necháme lehce vychladnout a vlijeme do důlku upečených bochánků. Posypeme několika vločkami soli a necháme vychladnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU