Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Mandlové sušenky

Mandlové sušenky mají na povrchu vrstvu křupavých mandlí a uvnitř skrývají kakaové těsto s rumovou vůní. Hodí se ke kávě nebo čaji nejen po štědrovečerní večeři, pochutnáte si na nich kdykoli během roku. Připravují se velice snadno a rychle, protože se neválí, těsto nemusí v lednici odpočívat tak dlouho, hodina bude úplně stačit, aby se vám dobře formovaly kuličky. Podívejte se na následující video Kulinářské akademie Lidlu a dozvíte se, jak připravit kakaové těsto, čím zvýraznit jeho chuť a jak dlouho sušenky péct. Zpříjemněte si štědrovečerní večeři chutným kakaovým cukrovím.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Mandlové sušenky

  • 125 g hladké mouky
  • 60 g krystalového cukru
  • 1 polév. lž. tuzemáku
  • 1 vejce „M“
  • 75 g másla
  • limetková kůra z ½ limetky
  • 1 káv. lžič. mleté skořice
  • 1 polév. lž. holandského kakaa na pečení
  • 50 g mandlí

POSTUP

Mouku, cukr, tuzemák, vejce, máslo, limetkovou kůru, skořici a kakao smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu, propracujeme rukama, zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Z těsta vytvarujeme kuličky, obalíme v nastrouhaných mandlích, klademe na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut.

Mandlové sušenky pečeme 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby chutě dobře rozležely.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU