Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kokosový suk

Ačkoliv je kokos tropická plodina, již řadu let je neoddělitelnou součástí tradičních českých Vánoc. Nejen proto natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na tradiční kokosový suk, který můžete znát nejenom jako nepečené vánoční cukroví, ale také jako oblíbenou pochoutku z pouti. Naučíte se, jak těsto na kokosový suk připravit i jak jednotlivé části obarvit, vytvarovat a zamotat, aby kousky suku dělaly na vánoční tabuli velkou parádu. Navíc je zcela bezlepkový!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 400 g sušeného polotučného mléka
  • 397 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 ks gelová červená potravinářská barva
  • 1 káv. lžič. holandského kakaa
  • moučkový cukr na podsypání

POSTUP

Z kokosu, sušeného a kondenzovaného mléka vytvoříme lepivé těsto.

Rozdělíme na tři stejné díly. Jeden díl necháme světlý, druhý díl obarvíme kakaem a třetí část obarvíme gelovou potravinářskou barvou na červeno.

Z každého kousku vyválíme tenký dlouhý váleček (dáme pozor, aby byly stejně široké). Pokud se moc lepí, můžeme posypat trochou moučkového cukru.

Všechny 3 válečky dáme k sobě, slepíme dohromady a zatočíme do spirály podle videa. Nepěkné konce zařízneme a nakrájíme na stejnoměrné díly, které obalíme v kokosu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU