Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Košíčky pečeme stejným způsobem jako na videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Z mouky, másla, cukru, soli a vejce v míse vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozdělíme do jednoho nebo dvou asi 5 cm vysokých kvádrů, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 3 hodiny (ideálně přes noc) odpočinout.
Studené vtlačujeme do košíčkových formiček, propíchneme vidličkou, přikryjeme alobalem, zatížíme luštěninou a pečeme při 175 °C asi 7 minut. Poté sundáme alobal s luštěninou a dopečeme do růžova.
TIP: Košíčky si můžeme napéct do zásoby a naplnit je, až když nás přepadne mlsná nebo nečekaná návštěva.
Z nahrubo nasekaných vlašských ořechů, plátků mandlí, najemno namletých lískových a pekanových ořechů, ovesných vloček, oříškového müsli, skořice a karamelové omáčky v míse vypracujeme náplň.
TIP: Jak připravit domácí karamelovou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vše dohromady smícháme a naplníme upečené košíčky. Nakonec je dozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
Pečení cukroví se nezadržitelně blíží. Jak si letos rozvrhnout pečicí plán, abychom napekli bez stresu a včas? A kdy péct jaké druhy, abychom jim…