Roman Paulus
Doba přípravy25 min.

Karamelová omáčka

Domácí karamelová omáčka nesmí v lednici chybět. Hodí se jako topping do zmrzlinových pohárů, na palačinky s ovocem, na přelití zákusků i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Příprava je přitom tak snadná! Stačí si jen připravit cukr, máslo a smetanu a za pár minut máte hotovo. Recept na domácí omáčku z karamelu vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dáte si s námi?


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 320 g krupicového cukru
  • 30 g másla
  • 400 ml smetany (33 % tuku)
  • trychtýř
  • lahve
  • kovové sítko

POSTUP

V rozehřátém hrnci postupně rozpouštíme cukr, aby v něm nebyly žádné hrudky. Jakmile se cukr zbarví do hněda a začne karamelově vonět, přidáme máslo a zamícháme. Následně postupně vmícháváme i ohřátou smetanu a necháme provařit, dokud se všechen cukr úplně nerozpustí.

Hotovou karamelovou omáčku přecedíme a plníme do vymytých lahví.

Na co použít karamelovou omáčku?

Omáčka z karamelu je jako stvořená pro dezerty. Skvěle se bude vyjímat na grilovaném ovoci se zmrzlinou nebo palačinkách s ovocem a šlehačkou. Využít ji můžete i do ranních snídaňových kaší, jogurtů s ovocem nebo na přelití zákusků ke kávě, jako jsou třeba banánky s kozím sýrem.

Poslouží i jako milý vlastnoručně vyrobený jedlý dárek pro vaše blízké.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU