Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Kozí sýr můžete využít i ve sladké kuchyni. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si banánky s kozím sýrem podle Markéty Krajčovičové.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 399 kJ / 335 kcal
Bílkoviny
8,70 g
Tuky
26,40 g
Vláknina
0,30 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
16,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do pánve s nepřilnavým povrchem dáme 150 g másla, přilijeme vodu a necháme máslo rozehřát. Mouku smícháme se špetkou soli, vsypeme do pánve a vymícháme těsto. Je důležité, aby se suroviny dobře spojily. Hotové těsto přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté vmícháme metličkou vejce. Těsto přendáme do sáčku se širokou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme banánky. Mezi nimi necháme větší mezery, protože těsto během pečení nabyde. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Upečené banánky necháme vychladnout.
02.Mezitím připravíme krém. Do robota dáme kozí sýr a moučkový cukr a chvíli šleháme. Přilijeme 250 ml smetany a vyšleháme hladký krém, který vložíme na chvíli do lednice.
03.V pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme 45 g másla, na chvíli odstavíme z ohně, přilijeme 60 ml horké smetany a mícháme, až vznikne hladká poleva.
04.Vychladlé banánky rozkrojíme podélně zoubkovaným nožem. Na spodní část dáme trochu karamelové polevy a nastříkáme krém, který jsme přendali do sáčku se špičkou. Přiklopíme a opět polijeme karamelovou polevou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT