Banánky s kozím sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

14 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kozí sýr můžete využít i ve sladké kuchyni. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si banánky s kozím sýrem podle Markéty Krajčovičové.

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 14 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Odpalované těsto

  • 150 g másla Pilos
  • 250 ml vody
  • 130 g hladké mouky Castello
  • 1 × špetka soli Castello
  • 4 × vejce “M“

Krém

  • 400 g čerstvého krájeného kozího sýra Chene d´Argent
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Karamel

  • 100 g cukru krystal Castello
  • 45 g másla Pilos
  • 60 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 399 kJ / 335 kcal

Bílkoviny

8,70 g

Tuky

26,40 g

Vláknina

0,30 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

16,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Odpalované těsto

01.Do pánve s nepřilnavým povrchem dáme 150 g másla, přilijeme vodu a necháme máslo rozehřát. Mouku smícháme se špetkou soli, vsypeme do pánve a vymícháme těsto. Je důležité, aby se suroviny dobře spojily. Hotové těsto přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté vmícháme metličkou vejce. Těsto přendáme do sáčku se širokou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme banánky. Mezi nimi necháme větší mezery, protože těsto během pečení nabyde. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Upečené banánky necháme vychladnout.

Krém

02.Mezitím připravíme krém. Do robota dáme kozí sýr a moučkový cukr a chvíli šleháme. Přilijeme 250 ml smetany a vyšleháme hladký krém, který vložíme na chvíli do lednice.

Karamel

03.V pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme 45 g másla, na chvíli odstavíme z ohně, přilijeme 60 ml horké smetany a mícháme, až vznikne hladká poleva.

Banánky

04.Vychladlé banánky rozkrojíme podélně zoubkovaným nožem. Na spodní část dáme trochu karamelové polevy a nastříkáme krém, který jsme přendali do sáčku se špičkou. Přiklopíme a opět polijeme karamelovou polevou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo