Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Začneme přípravou kvásku. Do vlažné smetany nadrobíme droždí, přidáme trochu mouky a trochu cukru, smícháme a necháme kvásek vzejít.
V robotu smícháme hladkou a polohrubou mouku, kvásek a žloutky a postupně přidáme 100 g změklého másla, změklé sádlo, 200 g cukru a jogurt. Těsto přendáme na pracovní plochu posypanou hladkou moukou a zpracujeme. Vložíme do mísy vysypané hladkou moukou a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto několikrát zpracujeme.
100 g rozpuštěného másla smícháme se 100 g cukru a skořicí. Vykynuté těsto ještě zpracujeme a rozdělíme na 2 části. Z jedné vyválíme placku, kterou potřeme polovinou skořicového másla, posypeme 75 g rozinek a 25 g mandlových plátků. Opatrně stočíme a ostrým nožem krájíme 3 cm plátky. Rolky ukládáme na olejem vymazaný plech vedle sebe (ne však těsně) a potřeme je olejem, aby se neslepily. Stejným způsobem připravíme rolky i z druhé části těsta. Vršek rolek potřeme jedním bílkem a posypeme zbylými mandlovými plátky.
Vložíme do trouby předehřáté na 50 °C, kde necháme rolky ještě 30 minut kynout, poté zvýšíme teplotu na 160 °C a pečeme 40 – 45 minut dozlatova.
Vychladlé rolky můžeme rozkrojit, pomazat čerstvým máslem a opět slepit.