Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme asi 10 minut vzejít.
Do mísy dáme mouku, změklé máslo, žloutky a vzešlý kvásek. Přidáme špetku soli a zpracujeme ho hladkého těsta, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout do zdvojnásobení objemu (asi 1 hodinu).
Nakynuté těsto přesuneme na kuchyňský vál, rozdělíme na 15 stejně velkých bochánků. Z těch uděláme kulatou placku, doprostřed nandáme povidla a zabalíme do balíčku.
Tip: K naplnění můžeme použít i makovou, tvarohovou nebo ořechovou náplň. Jak na ně se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Jednotlivé buchty vždy pomažeme ze všech stran máslem a nandáme na předem máslem vymazaný plech do řádek (3 řady po 5 buchtách). Necháme ještě chvilku nakynout na teplém místě přikryté utěrkou.
Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 30 min. Hned po vytažení je ještě jednou pomažeme rozpuštěným máslem. Buchty oddělíme a ochutnáme až po vychladnutí. Před servírováním ještě posypeme moučkovým cukrem.