Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky

play Přehrát video recept
Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šátečky s domácí ořechovou náplní se rozplývají na jazyku. Ořechová náplň podle šéfkuchaře Romana PauluseŠátečky s domácí ořechovou náplní se rozplývají na jazyku. Ořechová náplň podle šéfkuchaře Romana Pauluse je nesmírně snadná a skvěle se hodí do buchet, koláčů, šátečků, závinů (štrúdlů) a do mnoha dalších receptů z listového nebo kynutého těsta. Roman Paulus také ukáže výrobu jednoduchých rychlých větrníků z listového těsta. Do šátečků i buchet se k ořechové náplni hodí i ovoce – čerstvé i sušené. Nezapomeňte proto experimentovat a přidejte při pečení do svých zákusků (nebo klidně do samotné náplně) rozinky, švestky, meruňky, třešně nebo cokoliv, co máte rádi.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Ořechová náplň

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 × lžíce rumu
  • 25 g piškotů

Rychlé ořechové větrníky

  • 1 × balení listového těsta
  • vejce na potření

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 003 kJ / 2 157 kcal

Bílkoviny

38,70 g

Tuky

132,00 g

Vláknina

11,30 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

202,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ořechová náplň:

01.Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme oba cukry, namleté ořechy, krátce povaříme, přilijeme rum a po chvíli zahustíme najemno umletými piškoty. Krátce vaříme, dokud náplň nezhoustne na požadovanou konzistenci.

02.Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.

Rychlé ořechové větrníky:

03.Listové těsto rádlem rozdělíme na 6 dílů a každý z nich v rohu diagonálně nařízneme asi do jedné třetiny. Do středu umístíme lžíci ořechové náplně. Jednu půlku rohu přeložíme do středu a konec pomažeme rozšlehaným vejcem. Opakujeme u všech čtyř rohů, dokud nezískáme tvar větrníku a zafixujeme párátkem. Celé větrníčky znovu potřeme rozšlehaným vejcem.

04.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo