Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve z nadrobeného droždí, cukru, vlažného mléka a lžíce mouky necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Těsto připravíme ze zbytku prosáté mouky, jednoho vejce, oleje, špetky soli, změklého másla a připraveného kvásku. Zpracujeme ručně nebo pomocí robota v hladkou hmotu. Těsto necháme alespoň 30 minut na teplém místě nakynout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň a drobenku podle triků Kulinářské akademie Lidlu a povidlovou náplň svařením povidel, namletých piškotů a tuzemáku.
Těsto na vále ještě krátce propracujeme a vyválíme přibližně 1 cm tlustý plát, ze kterého kroužkem (nebo skleničkou) vykrajujeme kolečka. Na kolečko naneseme tvarohovou náplň a uzavřeme. Naplněné kuličky naskládáme a plech (zachováme dostatečné rozestupy – koláče nakynou) vyložený pečicím papírem, do každého palcem uděláme důlek, který naplníme povidlovou náplní. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a necháme ještě 10 minut nakynout. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova.