Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Drobenka (někdy nazývaná žmolenka) není žádná věda. Připravíme ji z mouky, másla a krupicového cukru. Suroviny dáme do mísy a rukama „žmouláme“ tak dlouho, dokud se správně nedrobí.
Hotovou ji můžeme přendat do krabičky a uchovávat v lednici minimálně týden na další použití.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Třtinový cukr v pánvi opatrně zkaramelizujeme, přidáme nastrouhaný zázvor, poté připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme.
Hotovou směs přendáme do zapékací misky, přidáme na čtvrtiny pokrájené jahody, posypeme bohatou vrstvou drobenky a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C dozlatova (15–20 min).
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a ozdobené lístky čerstvé meduňky.