Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Energie
7 368 kJ / 1 761 kcal
Bílkoviny
24,70 g
Tuky
122,60 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
140,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smetanu a mléko zahřejeme a přidáme rozpůlený vanilkový lusk (semínka z lusku vydlabeme a přidáme ke směsi), vypneme plamen a necháme odstát 3 hodiny.
02.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vanilkovou mléčnou směs ohřejeme, menší část přilejeme ke žloutkům, metličkou důkladně promícháme a žloutky vlijeme do zbylého mléka. Za stálého míchání zahřejeme „na růži“ – to znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přecedíme a necháme vychladnout.
03.Vychladlou směs naplníme do namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 40 minut do požadované konzistence.
04.Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 20 minut zatuhnout v mrazáku.
05.Podáváme například s griliášem a cukrovou trubičkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT