Podle triku Kulinářské akademie Lidlu si upečeme tenký piškotový plát. Množství ze šesti vajec.
Tip: Jak připravit piškotový plát se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Zmrzlinu nakopečkujeme, rozložíme na plech s pečicím papírem a samostatné kopečky, necháme pořádně zamrazit.
Zmrzlý kopeček zabalíme do čtverečku piškotového plátu a následně do potravinové fólie, kterou zformujeme do podoby kuličky. Nebojíme se fólii utáhnout a piškot trochu zmáčknout. Necháme znovu důkladně zamrazit.
Vajíčka rozšleháme vidličkou a vlijeme do misky vhodné na obalování. Do druhé nádoby si připravíme plátky mandlí. Olej v hrnci dobře rozehřejeme.
Zmrzlou kuličku se zmrzlinou v piškotu zbavíme fólie, obalíme ve vajíčku a následně v lupíncích. Krátce smažíme asi 1 minutu dozlatova v rozpáleném oleji při vysoké teplotě, poté vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
Ihned servírujeme do hlubšího talířku s vanilkovou a malinovou omáčkou. Nakonec dozdobíme lesním ovocem a lístkem máty.
Tip: Jak připravit domácí vanilkovou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Jak připravit malinovou omáčku?
Čerstvé nebo rozmražené maliny osladíme podle chuti a krátce povaříme. Následně ji rozmixujeme na jemnou omáčku. Pokud ji preferujeme bez semínek, propasírujeme přes jemné sítko.