Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Piškotový korpus

Chcete se pustit do sladkého pečení? Jen do toho! Ničím jiným neohromíte tolik jako domácím dezertem. A když se naučíte recept na základní piškotový korpus, máte z poloviny vyhráno. Na jednoduchý piškot stačí jen čtyři suroviny. Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video návod, ve kterém ukazuje přípravu těsta i to, jak ho správně upéct. S takovým domácím piškotem pak můžete připravit spoustu různých dortů, punčové řezy anebo třeba sladkou roládu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 3 vejce „M“
  • 80 g krupicového cukru
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 80 g hladké mouky (½ lžičky kypřicího prášku) – v případě, že děláte vysoký korpus
  • kuchyňský robot
  • metlička
  • stěrka
  • pečicí papír

POSTUP

Tenký korpus:

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, poté postupně přidáváme olej a nakonec ručně metličkou vmícháme mouku. Připravené těsto na piškot rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 210 °C zhruba 5–8 minut.

 

Vysoký korpus:

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, poté postupně přidáváme olej a nakonec ručně metličkou vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Připravené piškotové těsto rozprostřeme do formy a pečeme v troubě rozehřáté na 210 °C asi 8–10 minut podle výšky těsta.

 Tip: Pro tmavý piškot použijte pouze 70 g mouky a přidejte 10 g kakaa.

 Na co piškot použít?

Tenký piškotový korpus je vhodný na přípravu rolády, různých krémových či ovocných řezů a dortů. Silný piškotový plát použijete na přípravu punčového řezu nebo vyšších dortů s krémem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU