Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, poté postupně přidáváme olej a nakonec ručně metličkou vmícháme mouku.
Připravené těsto na piškot rozetřeme na pečicí plech pokrytý papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 210 °C 5–8 minut. Korpus před použitím necháme vychladnout.
Tip: Video, jak připravit piškotový korpus na roládu, najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Máslo, tvaroh a burákovou pomazánku vyšleháme do hladké pěny.
Tip: Použít můžete i bílkovo-máslový krém s oblíbenou příchutí likéru či karamelu. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vychladlý piškotový plát potřeme větší částí připraveného krému. Po delších stranách necháme malý kousek nepotřený. Opatrně, pomocí pečicího papíru na spodní straně piškotu, roládu zamotáme (můžeme si pomoci tím, že první část zařízneme a přeložíme dovnitř) a nakonec zpevníme roládu alobalem. V lednici ji necháme alespoň hodinu a půl zatuhnout. Studenou roládu potřeme zbylým krémem a zasypeme kokosem. Před porcováním je dobré nechat ji ještě v lednici odpočinout.
Tip: Jak zabránit praskání rolády? Po upečení korpus otočte dnem vzhůru, nestahujte pečicí papír a nechte vychladnout. Piškot tak zůstane vláčný, protože z něj zbytečně nevyprchá přirozená vlhkost.