Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tmavý piškot na dort

Tmavý kakaový piškot na dort, který se vždy povede? Máme pro vás jednoduchý a zároveň ověřený recept našeho šéfkuchaře Romana Pauluse! Podívejte se, jak připravit nadýchané pevné těsto a nabídněte svým hostům třeba čokoládový nebo jahodový narozeninový dort. Zjistíte, že pečení dortů je opravdu snadné a že se klidně můžete cítit jako profesionální cukrář. Pojďte se s námi naučit, jak připravit korpus jako základ malého uměleckého díla hodného každé oslavy.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Tmavý piškot na dort

  • 5 vajec „M“
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • forma na dort o průměru 22 cm
  • tyčový mixér
  • kuchyňský robot
  • dřevěné špejle
  • pečicí papír

POSTUP

Žloutky vyšleháme v kuchyňském robotu s půlkou cukru. Souběžně si v jiné míse vyšleháme i bílky s druhou půlkou cukru. Žloutky smícháme s moukou, kakaem a postupně i s vyšlehanými bílky. Plníme do připravené formy, kterou vyložíme pečicím papírem.

Pečeme při 170 °C asi 30 minut, dle trouby a kontrolujeme špejlí.

Hotový korpus necháme vychladnout a teprve poté vyndáme z formy.

Tento piškot používáme jako základ na dorty a jiné zákusky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU